درگذشت عالم بزرگ و محقّق برجسته ميرزا ابوالقاسم موسوي زنجاني [1293ق]
رحلت فقيه و مرجع بزرگوار آيتالله سيد اسماعيل صدر [1337 ق]
وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَنُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها أَبَداً وَعْدَ الله حَقًّا وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ الله قيلاً
اهل ايمان و كارهاى پسنديده را به زودى در بهشتى واردشان مىنماييم كه زير درختانش آب جارىست و براى هميشه در آن مىمانند. وعدهي خدا حق است و چه كسى راستگوتر از پروردگار ميباشد.
[سوره مباركه نساء، آيه 122]
امام علي (عليهالسّلام) ميفرمايند:
إنَّ العِلمَ حَياةُ القُلوبِ، و نورُ الأبصارِ مِنَ العَمى، وقُوَّةُ الأبدانِ مِنَ الضَّعفِ
همانا دانش، [مايه] زندگى دلهاست و روشنكننده ديدگان كور و نيرو بخش بدنهاى ناتوان.
[منتخب ميزان الحكمه، ح 396]
راههاي دستيابي به معبود
آيتالله عبدالكريم حقشناس (رحمةالله) فرمودند:
اگر بخواهم به محبوب برسم، بايد نمازِ جماعت بخوانم، بايد كارهايي كه مرا به محبوب مي رساند را دوست داشته باشم. بايد نمازم را اوّل وقت بخوانم، غيبت نكنم، اهانت ننمايم و…. پس بايد وسايل وصول به محبوب -كه طاعت و بندگيست- را از صاحب شرع ياد بگيرم و به كار بندم.
[دروس اخلاق حضرت آيتالله حقشناس، ص 212]
روز سوم سنهي يازدهم، وفات حضرت فاطمه (صلواتالله عليها) واقع شده است. پس بايد در اين روز شيعيان به مراسم تعزيت آن حضرت قيام نمايند و زيارت آن مظلومه و نفرين بر ظالمان و غاصبان حقّ او كنند.
سيّد بن طاوس در اقبال ذكر فرموده اين زيارت را براى آن حضرت بعد از ذكر وفات آن حضرت در اين روز السَّلامُ عَلَيْكِ يَا سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ السَّلامُ عَلَيْكِ يَا وَالِدَةَ الْحُجَجِ عَلَى النَّاسِ أَجْمَعِينَ السَّلامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْمَمْنُوعَةُ حَقَّهَا، پس بگو اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمَتِكَ وَ ابْنَةِ نَبِيِّكَ وَ زَوْجَةِ وَصِيِّ نَبِيِّكَ صَلاةً تُزْلِفُهَا فَوْقَ زُلْفَى عِبَادِكَ الْمُكَرَّمِينَ مِنْ أَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَ أَهْلِ الْأَرَضِينَ. به تحقيق كه روايت شده است هر كس به اين زيارت آن حضرت را زيارت كند و از خدا طلب آمرزش نمايد، حق تعالى گناهانش را بيامرزد و او را داخل بهشت گرداند. مؤلّف گويد كه: نجل سيّد بن طاوس نيز اين زيارت را در كتاب زوائد الفوائد نقل كرده و گفته كه مختص است به روز وفات آن حضرت كه سوم ماه جمادىالآخرة باشد و كيفيت زيارت را به اين طريق فرموده كه نماز مىكنى نماز زيارت يا نماز خودِ آن حضرت را و آن دو ركعت است؛ در هر ركعت بعد از حمد شصت مرتبه سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ مىخوانى و اگر نتوانى، در ركعت اوّل بعد از حمد سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ بخوان و در ركعت دوم سوره قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ. چون سلام گفتى، بگو السَّلامُ عَلَيْكِ تا آخر زيارت مذكوره.