كشته شدن مختار بن ابوعبيده ثَقَفي، رهبر قيام خونخواهي امام حسين (عليهالسّلام) [67 ق]
درگذشت ابن مغازلي، محدّث و فقيه مسلمان [542 ق]
رحلت شمسالدّين بهبهاني حكيم ايراني [1248 ق]
درگذشت سيد محمّدتقي ممتاز العُلماء، عالم برجستهي شيعي در هندوستان [1289 ق]
فاجعهي كشتار مسلمانان فلسطيني در حرم حضرت ابراهيم (عليهالسّلام) در شهر الخليل [1414 ق]
فضيلت ماه رمضان، روزه، افطاري دادن، ذكر
شب پانزدهم، از ليالى متبرّكه است و در آن چند عمل ميباشد:
اوّل؛ غسل.
دوم؛ زيارت امام حسين (عليهالسّلام).
سوم؛ شش ركعت نماز به حمد، يس، تبارك و توحيد .
چهارم؛ صد ركعت نماز.
در هر ركعت بعد از حمد ده مرتبه توحيد بخواند. شيخ مفيد در مقنعه از حضرت اميرالمؤمنين (عليهالسّلام) روايت كرده كه هر كس اين عمل را بجا آورد، حق تعالى بفرستد به سوى او ده ملائكه كه دفع كنند از او دشمنان او را از جنّ و انس و بفرستد سى فرشته نزد موت او كه او را ايمن كنند از آتش.
پنجم؛ روايت شده كه: از حضرت صادق (عليهالسّلام) سؤال كردند: چه مىفرمايى در حقّ كسى كه حاضر شود نزد قبر حسين (عليهالسّلام) در شب نيمهي ماه رمضان؟ فرمود: «بهبه! كسى كه نماز گزارد نزد قبر آن حضرت در شب نيمهي ماه رمضان ده ركعت، بعد از نماز عشاء و اين نماز غير از نافله شب باشد و بخواند در هر ركعت بعد از حمد قل هو الله أحد ده مرتبه و پناه ببرد به خداوند تعالى از آتش جهنّم، حق تعالى او را آزاد از آتش ثبت فرمايد و از دنيا نرود تا در خواب ببيند ملائكه كه بشارت دهند او را به بهشت و ملائكه كه ايمن گردانند او را از آتش.
شب پانزدهم:
1. غسل
2. زيارت امام حسين (عليهالسّلام)
3. شش ركعت نماز به حمد، يس، تبارك و توحيد
4. صد ركعت نماز به حمد و ده مرتبه توحيد
ِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها فَإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوؤُا وُجُوهَكمْ وَ لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ لِيُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبيراً
اگر نيكى كنيد، به خود نيكى كردهايد و اگر بدى نماييد، باز هم به خود بد كردهايد و زمانى كه وعدهي دوم فرارسد، چهرههاشان غمگين مىشود و داخل مسجد مىگردند؛ همانطوركه بار اوّل وارد شده بودند، و به هر چه تسلّط يابند، نابود كنند.
[سوره مباركه اسراء، آيه 7]
امام علي (عليهالسّلام) ميفرمايند:
سَيقْتَلُ وَلَدِي الْحُسَينِ وَ سَيخْرُجُ غُلَامٌ مِنْ ثَقِيفٍ وَ يقْتَلُ مَنْ الَّذِينَ ظَلَمُوا ثلاثمائه وَ ثَلَاثَةٌ وَ ثَمَانِينَ أَلْفَ رَجُلٍ
به زودي فرزندم حسين كشته خواهد شد، ولي طولي نميكشد كه جواني از قبيله ثقيف قيام خواهد كرد و از اين ستمكاران، انتقام خواهد گرفت؛ به طوري كه تعداد كشتههاي آنان به سيصد و هشتاد و سه هزار تن خواهد رسيد.
[معجم رجال الحديث، ج 19، ص 102]
چهگونگي دستيابي به قرب
آيتالله بهجت (رحمةالله) فرمودند:
انسان گاهي چنان به خود ظلم ميكند و دست و پاي خويش را طوري ميبندد كه هيچكس حتّي خودش نميتواند گرهگشايي كند. انسان ميتواند در تمام شرايط و ابتلائات، راه مستقيم و صراط بندگي و عبوديت را بپيمايد و در نتيجه قرب حاصل كند.
[در محضر آيتالله بهجت، ج 2، ص 346]