شهادت حضرت فاطمه زهرا (عليهاالسّلام) [به روايت 75 روز] [11 ق]
كشته شدن ابراهيم بن مالك اشتر در نبرد با خاندان اُمَوي [71 ق]
تولّد ميرزا فضل علي ايرواني، متخلّص به «صفا» عالم و اديب مسلمان [1278 ق]
آغاز به كار دومين خط پُستي ايران ميان تهران و شميران [1293 ق]
درگذشت آيتالله ميرزا مسيح خوانساري [1377 ق]
اولئِك لَهُمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهارُ يُحَلَّوْنَ فيها مِنْ أَساوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَ يَلْبَسُونَ ثِياباً خُضْراً مِنْ سُنْدُسٍ وَ إِسْتَبْرَقٍ مُتَّكئينَ فيها عَلَى الْأَرائِك نِعْمَ الثَّوابُ وَ حَسُنَتْ مُرْتَفَقاً
براى اينها بهشتى خواهد بود كه از زير درختانش نهرها جارىست. در آنجا به دستبندهاى طلا آراستهاند و لباسهايى به رنگ سبز و از حرير پوشند، در حالى كه بر تختها تكيه دادهاند. چه ثواب خوبى و چه نيكوجاى آسايشىست!
[سوره مباركه كهف، آيه 31]
پيامبر (صلّى الله عليه و آله) ميفرمايند:
إنَّ فاطِمةَ بَضعَةٌ مِنّي و هِىَ نورُ عَيني و ثَمَرَةُ فُؤادي؛ يسوؤُني ما ساءَها و يسُرُّني ما سَرَّها و إنَّها أوَّلُ مَن يلحَقُني مِن أهلِ بَيتي؛
فاطمه پاره تن من و روشنى ديده و ميوه دلِ من است. آنچه او را ناراحت كند، مرا ناراحت مىكند و آنچه شادش سازد، مرا شاد مىكند. او نخستين كس از اهلبيت من است كه به من مىپيوندد.
[الأمالى، صدوق، ص 575]
چهگونگي حصول ايمان
آيتالله جواد ملكي تبريزي (رحمةالله) فرمودند:
…ايمان قلبي با طهارت قلب به وسيلهي تزكيه و پاك ساختن آن از صفات زشت و آراستنش با تخلّق به اخلاق نيك حاصل ميشود و ايمان نهاني نيز با فراموش كردن تمامي چيزها جز خداوند و آراستن نهان و درون با ذكر خدا حاصل ميگردد…
[اسرارالصّلوة، ص 21-22]
زيارت حضرت فاطمه زهرا (صلوات الله عليها) و اقامهي ماتم آن مظلومه مناسب است؛ زيرا كه [در روايت صحيحه وارد شده: آن حضرت بعد از پدر بزرگوار خود هفتاد و پنج روز در دنيا بود و وفات فرمود.] و بنابر مشهور كه وفات حضرت رسول (صلّىالله عليه و آله و سلم) در بيست و هشتم صفر بوده، بايد وفات آن مخدّره در يكى از اين سه روز واقع شده باشد.